Det blev inte som jag ville

Ivannia e la mia angela

Men det går ändå

kött

För första gången har jag köpt  kött, på riktigt, i köttbutik. Jag hörde bandsågen som fixade kottletterna. Härligt.

Väster ut...

Jag har sett Footloose nu. Jag hade ingen aning om att platserna var på tredje balkongen när jag beställde så vi fick extremt dåliga platser. Tur att jag inte är inte längre är liten och feg. Vi bytte platser. Vi såg relativt bra, lite långt ner till scenen bara. Jag tycker att den påminner lite om Grease. Kläderna var fina och allt var bra. Nu vill jag gå på musikal i Stockholm.

Gubbe på en av de dåliga platserna "Ryktet säger att det är neråt..." Jag gill också bli gammal.

Dagen efter trallade vi runt på stan (Ivannias ljudeffekt). Nu är jag nyekiperad, lite i alla fall.

galningar

"Duccatismen är inte död!"

I hissen
"Vi är också bikers."
Långhårig gigantisk skäggig customägare:
"Vad bra"

persona

Nu har jag sett den. Den sista kvarten gjorde mej förvirrad....

återbesök

Jag var på biblioteket, igen. Hittade Persona som jag hemskt gärna vill se och, passande nog, en tia i fickan. Lycklig lånade jag filmen som kanske ses ikväll eller på väg till en stad väster ut.


ingen aning

Jag gick till Salongen, det var lite stökigt. Hade ingen aning om vilka skivor jag skulle låna, tog en med Zappa. Det blev bättre än förväntat. Pappa blev också glad. Nu läser jag Pirrinen och tänker på all svenska jag borde göra, men det är mindre än hälften kvar och kvällen är lång...

dålig koll

Den svenska apan gavs ut 01. Nästan alla Pirrinens tidigare böcker gavs ut på 80 och 90 talet utom Ingens bästa vän som gavs ut 04. Så, nu kommer jag aldrig glömma det.

Dagens projekt: Att låna en bok från salongen

Efter en visit hos en släkting tänker jag bege mej till bibliotekets nya avdelning och låna en bok. Boken är Ingens bästa vän av Joakim Pirrinen. Tidigare har jag endast läst Gaz samt en och en halv galet abstrakt och surrealistisk novell från hans relativt nya novellbok Den svenska apan. Därför tänker jag bekanta mej mer med Pirrinen.

För att inte få dåligt samvete tänker jag läsa de sidor som vi har i Robinson Crusoe innan jag somnar ikväll.

Ett mål.

Efter att ha bevittnat en ytterst intressant, men kall, föreläsning angående klimatförändringarna har jag hittat ett mål. Mitt mål detta år är att bli en kulturknutte. En god start på detta kulturår är Jupiter. Det håller på att framarbetas en plan angående ett studiebesök på Linköpings bibliotek. Enligt ett rykte (från en säker källa) är det fint fräscht och fiffigt (allitteration mina vänner).

Jag tänker läsa böcker, många böcker, bli bra på kulturhistoria och nutida konst, gå på konstmuseet och se mycket film. Vidare tänker jag läsa kultur bloggar hela dagarna när jag inte har fullt upp med annat.


Saker som gör mej glad:

Att min skiva har blivitt hittad. Nu spelas det Kate Bush för hela slanten.

Att jag gjorde matte tills jag körde fast, nu slipper jag dåligt samvete.

Att jag kikade in på biblioteket och hittade en ny och väldigt trevlig avdlening vis entrén. Jag tänker göra ett längre besök där under studiedagen.

Att jag fick en skiva tunnbröd av min bror trots att det var en födelsedagspresent från min farmor. (Det är så hon gör...)

Att jag har läst ut Harry Potter.

Att jag snart får "skrik om du brinner" i brevlådan.

Att jag tänker fara till Göteborg snart.

Att jag har fått nya härliga blå löparskor och slipper köpa nya.

Att jag snart har läst ut "Stolthet och fördom" och att jag har fixat en lista med böcker som ska läsas.

Att Jupiter snart har en hylla i biblioteket med en snygg logga på.

Att slipper disken i dag.

Angående 1984

Varför? Det är en bok man borde läsa, enligt min far, och jag tänker göra det. Dessutom fastmnar allt som hörs eller läses hos vissa människor. Det kan vara en fördel i skolan. Synd att jag sällan minns vad jag läser...

växande

Listan växer. Nu är jag rätt innne på att läsa 1984. Den släpptes då, men den är skriven på 50-talet tror jag.

Nu är jag i alla fall halvägs i "Stolthet Och Fördom", det känns bra, jag vill inte hetsläsa på onsdag.

Att inte släppa tanken

Att kunna förlåta, att kunna ångra, fungerar det alltid?

Lycka

Jag är så glad att teorin om Neville stämde. Åh! Det går nog inte att väva ihop sommaren och vintern bättre!

Att städa

Det är inte så lätt när man är ensam. Då kan jag lika gärna googla lite, och lyssna på Anna Järvinen. Hon är ju bra.

blodpudding

Jag gillade det förut, hemma. Förra gången jag åt det kändes det väldigt konstigt efter åt. Dåligt att jag gav bort fisken...

listan växer

Jag fick tips av Josefine om att jag skulle skriva upp alla böcker jag vill läsa. Nu vet jag att det är en dålig idé. Inte för att den inte fungerar utan för att jag idag har hittat tre nya böcker jag vill läsa. Med en växande lista följer ett växande dåligt samvete.

Igår kväll rensade jag ut alla böcker som jag inte har tänkt läsa innom en snar framtid (och se som jag inte vill läsa igen) ut min bokhylla och från mitt skrivbord. Nu finns fyra böcker i min hög, och de ska läsas, kanske blir det under min resa till Göteborg.

angående att tänka till innan

Jag har upptäck att morgonen blir lättare om man planerar lite. Jag slipper tillexempel sitta i sängen och fundera på vad för kläder som skulle passa just idag, eller vad jag måste ha med mej till skolan, eller vad jag berhöver göra för att allt ska bli som jag vill.

Just nu är det rätt lätt. Det som behgöver göras är att hitta något till Alex, komma ihåg att hämta skapande svenska pappret och att köpa nya strumpor.  (svarta måste de vara)

Jag måste verkligen fråga biblotikarien varför det heter Hc. Det känns rätt kostigt just nu.  

världsbäst

Jag får flera gånger i månaden äta bröd. Hembakat bröd. Det är världens bästa. Idag var det små korn i (rågkross), det är inte ens mörkt, bara gott och inte alls luftigt utan fibrer som köpebröd. Åh, det är så lyxigt! 

Annars har jag snart gjort veckans uppgifter (syon och ledigheten) och alla läxor. Nu ljuger jag lite, men allt till imorron i alla fall. Kvar är kulturhistorian (som jag inte vet riktigt vad jag ska göra med) och engleskaglosorna.

Läsning blir det inte så mycket men jag har tid ikväll, eller någon annan gång.

botten trilla ur

Jag klev av bussen, gick den korta vägen innan jag kom till min gata, fortsatte uppför och stannade för att kolla om det fanns någon post. När jag lyfte på locket såg jag asfalt och mina skor. Snart ska jag tillfälligt laga lådan så att det blir lite lättare för tidningen imorron. Snart får jag en ny brevlåda!

Magnus Carlson

Jag förstår inte vad det är som är så bra med första Weeping Willows skivan, den tar aldrig slut. Jag hoppas att den håller tills jag blir gammal som gatan!

Gi-bomb!!!

Det händer de mest mystiska saker här. Det lagas potatisgratäng!

angående att lära sej saker

Det är svårt ibland, andra dagar flyter det bara på. Just nu känner jag mej så kreativ, och inte bara det, jag känner mej produktiv också. Det är så fritt. Jag väljer själv vad jag ska göra, vad jag än gör så är det ett resultat av mina beslut.

Jag har fått en stor lust att se en Bergmanfilm till, på grung av Navid och hans projekt "Bergman rung på 50 dagar" (http://navid.blogg.se/bergman_runt_p_50_dagar.html). Jag tänker vänta tills han har sett alla så jag vet vilken jag ska välja.  

angående fåniga böcker

Jag tror att jag har ett behov att läsa saker som inte ger mej något. Dåliga böcker är rätt avslappnande, dessutom så slipper jag den där känslan av att jag inte gör något vettigt. Jag skulle kunna läsa en bra bok, men jag väljer aktivt att inte göra det.

fel

Det är fel på mej, men nu håller det på att gå över (eftersom jag har sovit). Det som väntar är hårdträning inför pianolektionen på måndag, mitt bokprojekt samt stolthet och fördom.

det blir lite fel...

Jag borde inte äta smet och deg. Jag känner mej hungrig och mätt på samma gång. Hungrig för att jag är hungrig. Mätt för att det är sliskit sött i munnen. Det är bättre med bakade kakor. Banankaka, jag gilar det, mycket.

Jag har läst ett par sidor i solthet och fördom, en bok som jag i hemlighet har lika litet intresse att läsa som Ivannia, fast jag vill ändå ha läst den, bara för att. Men, nu känns det i alla fall jättebra för att jag inte kommer skämmas om två veckor för att min bok bara är halvläst.  

Mystiska bussar

Bussen som det stod 116 på tog fel väg. Dessutom luktade den kattmat. Torrfoder!

Matte

Nu är jag klar. Nästan i alla fall, jag har inte gjort alla tal på den sidan vi skulle göra i måndags. Jag gillar algebra, det är nog det bästa med all matte!

gott

Skivad tomat med flingsalt.


i morse bitti

Jag var i kyrkan, andra gången på kort tid. Humm, men jag är där för att de sjunger fint.

Jag hade ett härligt traditionsenligt tackförjulklppensamtal med min faster nyss.

Ost

Jag har ätit ost. Den heter Arn. Den är stark, jag vet inget om Gillous Arn, hoppas att han inte är lika stark som osten.

Vuxna måste vara galna om de köper ostar döpta efter romaner. Barn får göra sånnt, om de är riktigt små, då kan de köpa bilar-ryggsäckar eller Nalle Puh-godis.

Mer mer mer

Nu har jag ätit, igen. Jag har lite ångest för att börja skolan, eller inte för att gå i skolan utan att gå till matsalen och äta maten som finns där. På torsdag är det gröt. Jag hatar risgrynsgröt, det är inte mat. Möjligen är det efterrätt och i sällsynta fall frukost. Tur att jag har hamnat i matsalsgruppen och har möjlighet att förklara för mattanterna hur jag känner och få dem att försöka ändra på gröten, den oljiga pastan och lättmjölken. Mer mjölk till mej och alla andra!


Ben i halsen

Det blev mat lagad med min familj. Vitlök, olja, sardeller och broccoli med pasta. Nu har jag ben i halsen, ett litet tunnt och retligt. Jag vill hosta.

I morron är sista dagen  Friskis och Svettis har öppet innan de gör en veckas uppehåll, jag känner ett behov av att gå dit. Nästa helg har de diplomeringar, jag har en liten idé om att man skulle kunna göra en halvmarathon av det. Hoppas att jag får med någon anna också, i alla fall på ett pass.


bjällbrunna

Förutom att jag vill att fler ska veta vilken väg man kan ta för att komma ut på landet så är jag nyfiken på hur fälten och grusvägen ser ut med snö. Jag hoppas att det inte blåser så mycket men tänker ta bra kläder ändå.

micko

Nu är det dags, jag ska ringa ikväll...

att känna sej bra

Det här med att springa lite är bra för mej, och jag menar inte fysiskt. I och med att jag sprungit i skogen så vågar jag också göra det när det inte är i träningssyfte. Det kan låta fånigt att springa några steg hem från bussen men det är härligt. Jag är inte rädd att ramla, och jag vet att om jag skulle vilja så orkar jag springa gatan upp utan att vara helt slut med blodsmak i munnen när jag kommer hem. Vid vissa situationer är jag feg, men nu har jag arbetat bort en av dom i alla fall.

ankor och änder

Tog en sång till Ljurabäck för att titta till ankorna. Där fanns bruna och gröna (som vanligt) men också två helt vita med väldigt oranga näbbar. Jag matade dom med solrosfrön, men de hade lite svårt att äta dom eftersom det var så mjuk snö att de försvann nästan helt. Ankor är visst inte så smarta.

Det är tid för att städa, framförallt på mitt golv och utanför bastun, där finns fullt av saker.

bagarboden

Efter som jag både gillar Käppingsborg och hade trevligt sällskap så blev det riktigt bra. Jag tror att jag ska försöka att kopiera receptet, men först (i morgon) ska jag laga köttfärspaj.

bräkande

Jag gillar att äta djur som bräker. Jag har nog aldrig ätit get, men det vet Anders och Måns varför för det har jag sett på tv. Det jag syftar på är så klart lamm. Det luktar gott, ser bättre ut än fläsk och smakar himmelskt. Tänk om jag bodde på en fårfarm, det skulle vara perfekt!

skånska dialektmysterier

Barn är rätt söta, ibland, idag. Nu far de runt i trapphuset och väsnas på skånska. Det är visst skånska som gäller här. Jag kan inte skånska, de hör nog inte riktigt vad jag säger. Jag pratar visst inte så högt i vanliga fall heller, nu är det (eller var innan jag uppsökte lugnet och ensamheten) trångt och många som pratar mycket högt. Vissa pratar som Johan Glans, andra som han på teatern, har ingen aning om vad han heter med det var han som var sur och tvär i kvinnosaken vi såg med skolan på lennings. Det var en bra kvinnosak, riktigt bra. Men de var inte riktigt lika fina som i Röda Nejlikan.

Jag skulle kunna tänka mej att bli tvkritiker, ifall jag slapp att se saker som Lost.

Jag har fortfarande inte läst sorteringshattens sång, nu är det väl på tiden tror jag.

Mina föräldrar firar 25 år tillsammans idag. Jag kan inte förstå att de är så gamla, men jag tycker om dom ändå.

RSS 2.0