slakthus 5

nu har jag fixat en jupiterskrivbok. det blir säkert bra. från och med nu ska jag skriva ner allt jag läser, och eventuellt läslistor (10 böcker är mycket, hoppas jag kommer på så många). det känns härligt med grönt och silver. väldigt härligt. det känns ibland som om jag är allt för negativ och realistisk. som om ivannia är don Quijote och jag hans väpnare. fast, det kanske inte är något att ändra på. allt känns ju så bra nu. framför allt skapande svenskan. det är lite konstigt, det känndes ju lite jobbigt dom första gångerna.

nu känns det som att dethär kommer att bli ett marathoninlägg, vissa gör ju sånna jämt (humm). men idag är en bra dag. carlson hörs i mina öron. "but all summers must come to an end". fantastiskt. det kanske är som hon säger, att bara skriva och sen kolla över är bäst. inte tänka så mycket.

"Jag tänker ganska mycket.
På folk som inte tänker alls
innan dom öppnar käften och säger;
Blod är tjockare än vatten."



det känndes som den perfekt fredag tills det kom ett klagomål, men man ska inte haka upp sig.

"alla är kött ben och blod"


idag åt jag mariefingerkex. jag har tänkt på dom flera fånger sen jag åt dom gyllene under sprinten på o-ringen. de känns bra att jag har kommit till skott. tror inte att jag har ätit dom sen jag gick på äpplet. mysigt var det iallafall.

just det ja! (inte så många som elin, det är bara ett... 7 är sjukt. någon borde lära henne. tillbaka till rubriken) jag ska läsa slakthus fem nu. jag borde skämas om jag inte orkar mig igenom den. (den är ju normaltjock.)  nu finns den iallafall nära min säng. ska börja ikväll, och så ska jag läsa lite potter.

det känndes konstigt att det tog längst tid för stephanie att förstå myntgrejen.

attans, jag borde kollat bättre. men cinema paradiso är ett ganska bra namn, om man nu får heta så. det har filmanknytnig iallafall. synd att det var försent.

jag har hittat kate bush i min engelskbok. det känns bra, jag hoppas att hon inte hoppar över henne. jag ska ju säga att jag vill göra den. hon lyssnar säker.  

ska se om jag kan låta bli att se på tv ikväll. det finns massor av annat att göra. piano först innan jag blir för trött sen barnakorståget, lite kulturhistoria och sist men inte tunnast POTTER!

(två totalt, ingen fara, jag har långt kvar innan jag når missbruksnivå)

Repris: Hink

Det är klart att det är mitt eget fel att jag inte har köpt någon hink än, men det känns lite tungt att åka iväg lång långt bara för det.

Jag kan öppna en hinkbutik i hagebycentrum när det är färdigombyggt. Det är nära.  

hink

jag behöver köpa en hink. jag vägrar betala 35 spänn på åhlens. tror dom att jag vill ha en superdyr hink? jag vill ju bara ha en vanlig en och den kan vara hur ful som hellst ingen kommer ändå att se den.

smarta saker

försvinner alltid fort. jag kom på något bra precis efter jag hade spelat och nu är allt borta. fy.

det gick inte så bra förresten. men jag hade ju inte fått prova flygeln innan, det är ju inte konstigt att det blir fel då. dessutom fanns det ju en massa duktiga musikare där. dom skrämmer mig.

män

det snurrar lite. men  nu har jag tänkt, många av dom "häftiga" lärarna är inte kvinnor. med undantag för vår engelsklärare. och  resurserna som alla gillar men som är till för dom som är lite stökiga (studiomannen och loftetmannen) är inte kvinnor.

jag ska leta efter dom som kan finnas på bilder och dom som inte kan.

ringaren

den är slut nu. jag var ju liten när jag såg filmen. alla dog, även febus (han gifte sig ju).

jag borde göra svenskan det skulle vara härligt ifall jag slapp det imorron, nu snart när ingen är hemma.

jag ska se om jag kan trolla med säkerhelsnålar.

hör rösten i hennes

mail

det var långt. det är nästan aldrig någon som skickar något till mig. jag blev glad. nu borde jag ringa. imorron kanske...

en annan lösning

annars kan jag ju alltid ha en spårvagnsgrej som sprider ut sand framför hjulet. om jag ber min far så tror jag att han skulle köpa dubbdäck till mig. fast jag tror inte jag cyklar tillräckligt mycket för det.

jag ramlade i spåret idag. mamma lyfte upp mig. jag har ett sår på handen. det känns bra att vi sprang så mycket ändå.

jag borde sluta åka med östgötatrafiken. det är ju jobbigt att jag aldrig kan hitta en tidtabell som stämmer, inte ens om jag söker min resa på nätet blir det rätt. jag hann komma hem från hållplatsen när klockan var så mycket som det stod att den skulle vara när den skulle gå från min hållplats. jag är mycket besviken. jag skulle ju stödja hemlösa!

imorron ska jag köpa en hink, och så ska jag städa, och spela piano och gå på friskis och så ska jag åka med 117. det ska bli trevligt och bra.

kött

jag har ätit god mat. mycket mat. mycket kött (LAMM!!!) och lite gröna sparrisar. jag brukar tycka att sparrisar är trådiga och jobbiga att äta, men domhär var goda. mycket goda med parmesan. jag tror att det var för att jag inte hittade den vanliga sparrisen i torsdags så jag tog den som var lite dyr. ingen b-sparris här inte!

imorron ska jag till en kyrka. det ska bli härligt. dessutom ska jag hurta med mamma i vrinnevi. snart ska jag bli lika duktig som elias och springa när det är snö. jag måste bli modig. jag är ju rädd för att halka. jag borde lära mig att cykla i halka med. det kan vara bra att kunna. jag gjorde det igår natt, det gick väldigt sakta. kanske behöver jag underställ, jag vill ju inte frysa.

anders f var bra. men inte lika bra som förra gången. det är många gamla som gillar honom. som min far. jag räknas inte som gammal. inte än.

hästar

det är inget fel på dom. ibland kan det vara trevligt och idylliskt.

nu har jag ringt. det kanslke var lite dumt att inte ta alla på samma dag. men jag är liksm inte så bra på att ringa. jag behöver lugn och ro. dessutom kajn jag ta mej mer tid och på så sätt få ett trevlig samtal.

alla är så allvarliga på svenskan, även om det skämtas en del och fantasin flödar. jag skriver inte. men jag kan nog börja, om jag skulle vilja. och det vill jag. fast jag vill göra annat också. vart tar all tid vägen?

kreativ

borde jag bli. har lite dåligt samvete efter skapande svenskan. alla är så engagerade. jag har lite fantasi iallafall. bättre än inget.

man jag är nog lite för feg. och osäker.

galenskaper!

jag vill nog läsa den tredje på engelska. det kan vara värt det jag missar (jag är ju inte så duktig). och så ska jag köpa "om jag kunde drömma" i julklapp.

alla förtjänar en bra bok!

dethär

jag tror att det kommer att lugna ner sej. inte vara så hysteriskt. men det bli nog bra, så småningom.

det känns galet i min fot. inte alls som jag vill. jag borde städa, äta och ta en prommenad.

bil

jag hoppas att det är farmors bil jag hör. det skulle vara gott med hennes bröd. det kommer visst en seglare hit, och det är bok-fixering i skolan. härligt. jag har ju läst den nu.

lite synd är det att dom inte fattar att dom måste göra alla byxor kortare. det finns många som inte är så långa. skönt var det att det var en mormor fåll. jag vill nog ha dom.

primmadonna vantar

nya vantar. alex som är inne i en kavajvåg gillar dom.

jag är klar med mitt tal. det är kanske lite kort men jag får väl fylla ut lite. ta med lite bilder eler då. och rita L-twinnar på tavlan. det blir nog bra.

blomsterlandet

jag ville ha en svärmorstunga, en vanlig. istället fick jag se massor av äckliga fåglar som var fångade innomhus fast dom borde vara fria.

det är lite surt ibland. sådär så att det fräser helt i onödan.

bil

jag har övningskört. det är visst både bra och dåligt att ha någon som kan säga vad man ska göra i bilen. tio i två. jag ska nog köra med mamma också snart. det känns bra att jag vet vart dragläget sitter lite innan. bilen kan ju alla starta.

nu undrar jag lite hur mina föräldrar är mot andra. jag hoppas att dom är som jag tror att dom är. jag får nog fråga någon. micko kanske. hon vet allt ibalnd.

trötthet

jag är rätt trött nu.

bilden var trevlig. nu har jag målat min vaxgubbe. vitt är fint

man vänjer sig

vid att saker går fort, och så är man helt plötsligt bortskämd. men kanske kan det ibland vara bra så att saker går fortare samtidigt som andra går lika fort som det brukar.

det är rätt skönt att gå på teater. ibland kan människor med långa ben påminna om anra människor med långa ben.

angående att vintern närmar sig

det finns många tecken:

träden har inga löv

man slår halvt ihjäl sig när man går gatan upp påväg hem från bussen.

vattenpölarna har is/slask på sig

låren fryser


vantar

jag fick nya vantar, med "senilsnöre". det är rätt bra, lite osmidigt ibland bara...

tyger och ting

jag ska fixa nya gardiner!

straff

allt straffar sej. men det gör inget. jag är ju inte sjuk. och jag klarade mej bra.

ishall

idag har jag lärt mej att det finns en ishall i skärblacka.

efter fyra pass så är man ganska trött...

långt bort

ska jag åka. tillsammans med några andra. marathon ska det bli. det känns bra.

jag borde lära mej saker om riddare.

kaffebröd

hos en tant. rätt trevligt. nu har jag garn till vantar, lila och grått...

matten

jag är supernöjd. (än så länge)

jag kan ju saker om jag tränar lite innan

en lykta

det bli fint med rött till snön i vinter. det känndes faktiskt lite som om jag skulle på kalas, fast bakelsen var ju bara till mej. hoppas mamma blir glad.

att minnas till nästa höst

barn i friskolor kan vara ett alternativ.

y2-y1 / x2-x1 = k

y1=kx1+m
y2=kx2+m

angående saker

saker är ofta på fel plats. ibland försvinner dom. ganska ofta. det kan bero på att jag inte är ensam om att flytta saker till fel plats. idag försvann mitt bokmärke, det var tur att jag hittade det igen. det känns liksom bra att ha en frimärkes-hållare i min poketbok. jag tror att jag behöver två bokmärken, fast jag vet inte om jag ska börja med någon mer bok när ringaren är slut.

idag ska jag byta lakan, därför är mitt täcke på balkongen (tur att det inte blåser så mycket idag). det ska bli härligt med ett kallt täcke.

mitt bildprojekt: fiat 500 (cinque cento)

kommentatorerna

kommentatorerna på eurosport är lika objektiva som lee jordan

drömmar

kan vara riktigt konstiga. sjuka barn som kommer dö sittandes i konstiga fasthållare.

lim

jag behöver hitta ett lim, jag ska nog gå till pysselbutiken, jag hoppas dom har vad dom borde, och vet vad man ska ha för lim som är osynligt. allt vorde mycket bättre om jag var magisk. då skulle jag kunna fixa allt.

st: johannes

jag var i en kyrka, och på en kyrkogård. rätt bra att jag kunde gå. imorron ska jag nog gå mitt bjällbrunnavarv. det blir perfekt. sen ska jag bli friskare och mer vältränad för varje dag, tills det bli marathon!

perfekt lov det kan bli med harrypotter.

pappa spelar musik som man kan tro kommer från alex jobbiga spel. stackars alex.

igår kväll

var det strömavbrott hemma hos mej, och hemma hos mina grannar (om man räknar som på landet, annars var det strömavbrott i min stadsdel). det känndes lite konstigt när ingen gatulampa lös in genom mitt fönster på mina fötter, och när man såg alla grannar gå ut och se vad som hade hänt. väldigt lämpligt var det, precis när dom skulle prova en ny uppfinning i eureka. jag undrar om det var strömavbrott i hageby, och om lamporna på motorvägen var släckta. nu fick jag höra att det var strömavbrott i klingsberg med. jag tror nog nästan att motorvägen också var nedsläckt. klockan 12 hoppade allt igång igen. harry potter med ficklampa var inte helt fel. det var ganska bra för lampan jag hade kunde jag klämma fast under hakan (utan nackspärr som följd) och på så sätt ha båda händerna fria.

det kanske inte är något att klaga eller hurra över, nu hör jag att det är översvämmning i ett land långt borta

även om jag är sjuk

så känns det bra, sitta i vardagsrummet med solen i ögenen och läsa om hippogriffer.

när jag blir frisk ska jag sitta på golvet (det är före kallt för en sjukling) och städa i mina lådor. det behöver göras snart. lite som pippi, städa till jul.

alex pratar mycket om 125:or idag. jag skulle nog gärna ha en bror som var extremt bra på matte och kunde göra tal tilll mej som jag kunde träna på inför provet. synd att han inte är extremt bra.

ringaren är snart slut. det känns lite sorgligt. när den är slut måste jag ju läsa alla böcker jag har tänkt att läsa, och pratat massor om.

åter igen

är jag sjuk. så är det. jag gör allt jag kan för att bli bättre (ingenting, läser, gurglar och dricker juice). det var inte så jobbigt på morgonen, men det känns lite sunkigt nu på kvällen... men det går väl över, till en annan dag. jag har läst lite i ringaren igen, nu är det bara 100 sidor kvar. den ska lämnas tillbaka till det stora grå betonghuset innom 15 dagar. eller så gör jag det när jag blir frisk.

vi har en tv i garaget. det är inte helt fel. det är faktiskt rätt bra, just nu iallafall. när jag tänker på tv:n i garaget så börjar jag längta efter min cykel, jag brukar visst göra det när jag är sjuk, eller när den inte fungerar. jag måste fixa min broms, den går ju emot hjulet när jag cyklar (och hindrar min framfart).

min bror har en lista på 1900-tals konstnärer. det känns bra. jag ska nog kolla lite på hur dom målar. nu.

RSS 2.0