förklaring

jag vet att det är den fjärde snart

engelska

det gick visst fort. jag känner mej duktig nu.

(farmor)
-elias ska ha en penna och ett suddigum.
-varför?
-han ska ha en penna och ett suddigum.

jag vet något bättre

engelska

jag borde bli duktig. det känns ju som att jag inte kan något. men då kan jag iallafall lära me något. nu ska jag plugga och bli engelska smart. sen ska jag se till att mamma ger mej mat, kanske cykla lite och sen se på veronica mars.

matberedaren

för 17 år sedan fick min farmor en matberedare. den har i alla tider stått i en hylla i vardagsrummet, oanvänd.

senast när jag pratade med henne hade hon gjort soppa i den. man kan allt om man vill.

bip-test

det gick väl hyfsat. jag är nog lite lat. det är dåligt för mej. dessutom måste jag visst ta med mej två par skor nästa gång. det gillar jag inte. det är tungt och jobbigt. nyss lärde jag mej saker om bibeln. jag borde plugga på engelskan med. och geografin. och matte. det var visst svårt.

cykel

ljunga - tåby - tingstad - styrstad

det blåste mycket och tog en och en halv timma. inte är jag snabb inte.

nu mat

alex tycker det är jobbigt.

han är väl van vid att vara bäst.

vi skulle kunna ta hit en italienare, om han nu flyger ut nästa höst. det vore lite fränt.

idag

image44

päron is da shit, enligt alex. jag tycker bättre om leverpastej.

jag ska visst skriva lite i min träningsdagbok. så bra för mej. när jag gick utanför dörren så började det regna, men jag kom till skogen ändå. den var inte full av orienterare utan av fotbollare. det var konstigt och lite obehagligt. blött kallt och svettigt blev det. jag såg förstås inget för glasögonen blev regniga och immiga.  jag tror att jag behöver lite mer kläder. iallafall en tröja som passar mej och har långa ärmar. dettutom behöver jag leta fram underställen. det finns ju trots allt tre par byxor och två tröjor bara för mej eftersom alex har växt så. vi är ju inte lika stora länge. det är bara jag som är lika stor.

imorron ska jag nog segla C55 med min käre bror och nisse. om det blåser lite fick jag visst inte vara med, men då får jag iallafalll ca 40 min cykeltur till lindö.  jag måste bara minnas att hämta min pianotid först.

hurt

14:33
2400

kvällsbilder

image39

del av årets skörd:
image40

image41

image42

dagens bok:
image43

regn

det regnar och solen skiner. jag som satt ute och läste. fakta om finland, i och för sej så kunde jag inte riktigt koncentrera mej för för att det blåste så. jag och mamma tog en promenad, hon pratade om gotland. jag lyssnade. jag är lite seg och känner mej bra på att lyssna. en rätt skön känsla.

knäppinngsborg

jag träffade medeltidsmusikanter. klasskamrater och orienterar-systern. henne ser man visst över allt nu. det är trevligt.

god morgon

jag har sett på friidrott. det var en som ramlade och slog huvudet i ett hinder, han svimmade, nu vet jag inget mer om honom än att jag tror han hette Gunter med tyskt y (som jag inte vet hur man gör).

sen såg jag en som skulle springa, hon hade slöja. det var synd att hon inte vann. hon kom sist. det är många som kommer sist, lika många som dom som kommer först. jag har inga problem med att förlora. det spelar ju ändå ingen roll. inte nu iallafall.

problem har jag med att det är så varmt när jag vaknar. jag fattar inte varför. temperaturen i huset kan väl inte vara så mycket högre på morgonen än vad den är på kvällen. det är ju inte så att jag vädrar ut den kalla luften på kvällen.

det var många gamla på docenterna, och två fältbiologer.

tur för honom

att jag är en sån bra syster. jag svarar i telefonen tidigt på morronen, väcker honom, öppnar dörren när det ringer på  (även om jag inte har kommit ut min pyjamas eller hittat glasögonen) jag gör många mackor till den försovna brodern och ser till att han får med sej telefon och pengarna som behövs. det är inte perfekt för mej att vakna vid sju när det är ljust ute. jag kan ju aldrig somna om då, dessutom är det varmt och ännu varmare med täcke.

väntan

jag är visst duktig på att vänta. det kan vara bra ibland.

media

jag kanske ska skriva en raport om vad jag har lärt mej av media idag:

i england är det lätt att dö om man är ung (dom har pistoler och knivar), 17 döda i år. undrar hur många det är i sverige.

ibland är radiosporten bra

glan är inte farligare än andra sjöar.

hurt

15:09
2400

ovanligt

radiosporten:
orienterings VM i ukraina
segling (laser) för-OS i någon kinesisk stad

jag gillar inte

den nya winnerbäck-låten som dom envisas att spela på radion. den är ju gnällig och tjatig.

NG

jag var med på ett möte. det var inte så kul. dom pratade bara och jag fattade ingenting. då var det trevligare innan då dom inte var så formella. det kanske är roligare om man är insatt. eller med i ng. det är bra för mej. blev också bjuden till en gospel-konsert. känner mej lite tveksam.

skåp

jag ska se till att jag får byta skåp. ska till vaktmästaren imorron. det blir nog bra. kims skåp hade dom brutit upp. dåligt av honom, det blir ju jobbigt för honom att fixa nytt lås och hämta alla grejer. men det ver roligare för oss som fick se på. det blev ingen cykling idag, det blåser så. men jag följde med hilda för att köpa fluga och fick på så vis sällskap hem. perfekt.

böcker

nu är nästa slut. inte fakta om finland utan den andra. den var inte så bra. men jag tror att jag hade fått en liten överdos av loe annars. jag behövde en dålig bok. hallonsylten smakar konstigt, tror jag. jag ska smaka igen och om den smakar kaffe och lakris igen ska jag göra ny gröt.

ostcup

image37
image38

senare läste jag

och så fick jag trevliga sms från kim. det ska bli rätt bra att börja skolan. jag ska bli bra på allt. så det så. undrar ifall petra minns. kanske, kanske inte, vem vet?

strömmen

18:05
31:00
bra för mej att jag är nöjd

dagens problem: frukost

vad ska man äta? vad är bra, vad är inte tjatigt, varför tar fruoksten så mycket mindre tid att göra än dagens andra mål? är den inte det viktigaste? orättvist är det. nu är jag ju hungrig igen men vet inte va jag vill ha. ingenting lockar. nu ska jag äta något.


idag

upp vid sju
4 mil cyklel
mat
bad
fotografering
kolla resultat
dra upp coachbåt
lastning
avlastning
hem
mat

angående väder

det går över, och det kommer tillbaka.

angående krypkörning

det är inte så lätt, och jag blir lite trött. men nu kan jag iallafall krypa fram någon meter i korsningarna. och så glömde jag än en gång soppa-kranen. det gör inget. jag är lycklig att det inte var batteriet.

_____________
_____________
                            *
                            *
                            *
                            *

angående att man inte tror att min pappa sjunger

han sjunger. inte så himla bra kanske, men det är trevligt när han gör det. framförallt när det spelas anders f rönnblom i vårt hus. det spelas inte anders f rönnblom nu. däremot spelas det magnus carlson. då visslar han. inte bara visslar lite utan han byter lite toner och det finns vibrato. så ligger det till. min pappa visslar bra.

planer

det är klart nu. min perfekta plan är att få övningsköra lite imorron (körgårds och ev. lite väg om det inte blåser så mycket) och sen springa lite i min skog. en dag senare ska jag åka till viken och cykla och bada lite. hoppas det inte regnar (det brukar det ju göra på ostcuppen där...). kanske är johanna där, kanske inte. jag kan ju skicka en signal eller fråga pappa om vi kan cykla dit. det vore perfekt.

0:14

var boken slut och jag var trött med huvudet fullt av mysko saker (bultbrädor, bollar mm)

Angående ogenomtänkta uttalanden om flugor:

Naturare har flugor den kommande veckan, oavsett kön.

ungdom

har det med medvetenhet att göra? halv-medvetenhet. barn är omedvetna, vuxna är medvetna och tar därför hänsyn. eller? vad är det egentligen?

visst ja!

- 8 veckor.
- men jag har en tid bokad i september
- då tar vi det då

jag längtar. ska nog till elsa en helg. toppen

läste

naiv. super. somnade. vaknade förskräckt av radionyheterna. skyndade till friskis. veronica mars. diskmaskinen.

på topp är humöret

jag såg en falk. jag tror iallafall att det var en falk. det var en såndär fågel som äter andra (jagade en duva), sen tappade den spåret och flög rakt mot mej. underbart var det. jag blev förstås lite skrämd, men jag såg en falk. det blåste mycket och det var mörkt av alla moln. jag var så glad. lånade naiv super. åt på pause. elias hälsade på. han hade mina skor, jag tycker om dom. sen träffade jag hilda som var på jakt efter en vit fluga (hon är ju naturare) sen gick jag tillsammans med henne hem.

virr

jag höll på att lägga osten i frysen.

till GT

med mormor. jag ska vara hurtig och sen ska jag bada. jag tänker också klappa en katt. sen tänker jag komma hem så att jag hinner med utebion. jag börjar få lite snits på det där. det känns bra. underbart faktiskt. jag börjar bli lite nöjd med att vara som en galen tant i en bok. det känns utmärkt just nu. utmärkt är det också att lemarc ska spela på degeer i november.  nu drog jag bort en sårskorpa från mitt ben. men det läker ju sen.


van the man

och rådjursskadade bilar. en kväll på bryggan och en promenad. kanske kobra och något att dricka. kanske en kopp choklad.

"jag har inte cyklat så jag har behövt äta "

alla är galna, vissa mer andra mindre.

druvan

jag ska till tandis. snart ska jag sätta mej på min gula cykel och susa genom stan på st. olai kyrkogata. sen hoppas jag på att tandis säger att det här var bra. det är så att vi har  ett återbud nästa vecka, skulle du vilja ha den tiden? jag skulle bli överlycklig och säga att jag vill ha den. nu. det kommer förstås inte ske. men jag kan ju alltid hoppas. det är ju inte så långt till september. inte alls.

p3 live

med asha ali och laakso.

alex tyckte konserten igår var underbar. mysko. men han är väl inte van. och därför har han lätt att bli besviken, som i början men inte i slutet.

gotland

är fullt av kalk. den sätter sej överallt så att pappa tar fram högtryckstvätten och spolar av misstag bort all klarlack. det gör honom irriterad och besviken. dessutom har han en motor som är trasig som det kommer ta två år innan han klarar av att laga. nu, två år senare är han på god väg. nu är det dax för honom att återvända till kalkön där bergman dog.

fötterna

värker. men det gör inget. jag är glad och vill kunna göra tiwanesravioli. det vore underbart.

aktiviteter

städa
springa
äta
barnkarneval
kapten alma
mat på knäppingen
maia hirasawa

igår var jag i en annan del av fjärde storstadsregionen. men micko. hittade en trevlig polo, strumpor, gem, tofsar, skärp och en gul fin överstrykningspenna. underbart! dessutom köpte jag en varsin spontanpressent till alex och mamma. hon gllar ju grönt. får se om jag får med henne till vrinnevi sen. hoppas.

en sandstrand

ska jag nog till. men det regnar. det gör mej oglad. fast jag är lycklig över att jag ska till tandis på måndag. och olycklig över att dom har grävt bort hela min trottoar. hela! varenda grop jag cyklat i är borta och ersätts nu med nu svart asfalt.

nu ringde micko. linköping istället för sandstrand. underbart! och brottom.

magen skriker

jag borde äta lite. jag ska ju åka buss till en liten stad och sen båt i en kanal. det ska bli trevligt. sen planerar jag att rusa upp och ner och upp och ner många gånger (eller iallafall flera) i min pulkabacke, hoppa lite hopprep och göra friskisarmhävningar. sen tänker jag se på veronica mars äta mat för att senare pallra mej in till stan och fyrverkerierna. perfekt för mej.

hurra

jag är glad. och jaf har tränat. jag tror att jag börjar bli lite bra. inte mycket bättre men bättre. underbart är det. undrar bara vad jag ska göra imorron. jag kan inte gå på friskis, inte cykla. kanske springa lite. kanske i min pulkabacke här. vem vet.

idag: handla, läsa, baka, diska, cykla (ljunga, tåby, tingstad, styrstad)

ikväll: utebio, banankaka och fyrverkerier

image36

batteribyte - två dagar

fast det är väl kåporna som tar tid. men ny är jag klar. nu kan jag köra med mor och martan. har dok ett litet problem, det står en pall ivägen. men jag ska be pappa att flytta på den. hoppas att han gör det. (jag är inte klen, det är ingen pall utan en pall som i barnpassningsbåt på o-ringen)

det är varmt

jag har gjort skyltar och funderar på att cykla en sväng. nu när det inte blir kuddby, iallafall inte denna vecka. funderar också på vad jag ska baka imorron. undrar om vi har smör och allt sånnt. vi har inga ägg iallafall. mamma kokade dom till sallad för ett par dagar sen.

det är ingen som svarar

jag har ont i foten. dessutom har jag fortfarande inte fått mitt mail. är besviken men funderar på att baka banankaka på onsdag. det är ju gott.

martan

var här. hör av dej sa han. det ska jag. och jag ska se till att pappa byter mitt batteri.

en annan sak jag ska se till är att jag får mat. kyckling tror jag. smaskensfilibajs.

vädret är fint

det är söndag. jag ska inte baka. däremot tänker jag cykla, eller kanske springa lite eller så går jag på utejympa. men det blir nog lite stressigt då. det skaulle vara om man fixade så man fick mat hos mormor. men hon vill nog att jag ska vara där lite längre. undrar om alex vill följa med. hoppas. på ter veckor har jag sett honom en kväll. men syskonlöst kan vara lite skönt med. men inte alltid.

det är så att coop extra i nedre smedby är dåligt. jag vill ha änglamark, när jag kommer dit och leter och leter så hittar jag inte. massor av andra omiljövänliga saker men inte änglamak. just nu tycker jag väldigt illa om gamla prix.

fast jag tycker om att mamma gav mej biljetter till maia hirasawa & pappa luktar jazz och docenterna. hurra!

ducati

och solsken. dessutom behövde pappa inte betala för mej. dom vill väl locka fler tjejer. jag tycker om det.

fundera är bra

det skulle vara ännu bättre om jag nu kom fam till något. vad vill jag göra? vad? man kanske skulle gå till syon. jag måste iallafall veta vad jag kan göra. nu är det sarah på p3svea. vet inte om jag gillar scocco riktigt. men jag har alltid gillat lisa nilsson, ända sen jag var liten. jag minns så väl hur martin i min klass sa att hon var så dålig på syslöjdslektionen. vi sydde tavlor. min blev en tulpan, röd och grön. jag gillar att tänka på hu det var när jag var liten. jag gillar nog att tänka på saker som har hänt över huvud taget. det är lite skönt. imorron ska jag till sviestad. hoppas det blir bra väder. då kan jag bli lite brun. inte för att jag behöver det, mer bara för att. nästa vecka ska jag cykla till kuddby. det kan vara ganska långt dit. fast jag ska bli en hurtbulle. så det så!

jag är expert på att

kryssa mellan mördarsniglarna på cykelbanan

uppväxt i en generation där alla kan kyckling på fredag och ipren-sången.

igår

hade kajsa namnsdag. idag ska jag köpa biljetter till knickedick.

TV

vem har bestämt att tv-veckan börjar på en onsdag?

telefonsamtal

det ringde en man och sa:
den som inte arbetar ska heller icke äta

han är galen

kort från farmor med marylin på

2007-08-01
"Gomorron" på detta stund kl 4:00
Pol Pott = Kampodja. Där hade vi honom.
Duktig kille!!!!!
2 miljoner människor mördades.
skallarna staplades på hyllor...
Altså - Österut.
med kramar farmor.
PS. Kambodja ska det vara. Vid Siamviken. DS

rörighet

rörighet och teorier är bra. framförallt teorier. underbart.

kristna

det blev rätt bra ändå. jag fick vara hos ng. för växande lår rekomenderas blåbärskaka. så är det bara. filmen var väl inte så himla bra. även om alla andra tyckte att slutet var fint. jag ska nog läsa boken igen. så jag få veta hur det ska vara.

mustikkapiirakka

ska det vara. nu hoppas jag bara att den inte har fastnat i plåten. och att jag har gräddat den lagom länge. brännt mej har jag iallafall gjort. och varit på prix och blivit besviken. fast jag ska ju på bio iallafall. nu piper det. det blev visst rätt så bra. lite degit kanske. gott ändå.

RSS 2.0