obehagliga insikter

gillar jag inte. som att om jag skulle vara helt annorlunda skulle min bror, mina föräldrar och min farmor och mormor tycka lika mycket om mej. de har inget val. det är förfärligt ju. hur kan det bli såhär? fast det kan vara lite bra. om man skulle vilja ändra mycket, då kan det kanske vara bra. fast jag är ju nöjd.

nöjd är jag för övrigt med att ha cyklat till farmor och ätit god mat och plockat blåbär till min mustikka piirakka (som jag nu kan stava till ordentilgt). när jag kom hem trött i benen och med ont i ryggen svängde min farbror ner för gatan och överlämnade ett stycke kusin. efter att jag har ätit både banankaka och hallonsorbet tror jag det är dax att somna till amelie-musiken. imorron: storbak, handling och utebio.

flygfän

om jag sitter utomhus finns det fullt av flygfän. det är flygmyror. jag ska baka mustikka pirakka eller vad det nu heter till nästa utebio. det ska bli gott. imorron ska jag inviga mina nya cyklebyxor via en tur tilllandet eller till farmor. jag ska iallafall plocka blåbär.

underbara

vindkraftverk. det fanns många i filmen. man fick till och med närbilder. jag tycker om dom mer nu. och jag vet hur dom fungerar. dessutom vet jag saker om trängselavgiften. det känns bra att ha rätt.

tandborstning

är bra för mej. då kan jag tänka klart. det kan vara tandkrämen, eller att man gör något utan att tänka.
jag har bakat tigerkaka. det är också bra för mej, om jag diskar efter. då känner jag mej duktig. även om det blev fel och platt. jag hoppas att den blir fluffigare i ugnen. att återvända. nu är mina naglar rena. jag ska nog äta hallon idag igen. kanske efter maten. eller före. efter.

lösningen

är att springa lite och äta hallon. det rensar huvudet. nu när det är klart kan jag känna mej trött och lycklig. jag ska lära mej att spela emmigrantvisa. den är fin.  den går rätt fort. fast jag kan allt, snart i alla fall. imorron ska jag baka tigerkaka. kanske ska jag ta med lite flädersaft med... det vore underbart. jag har läst om utropstecken en gång och nu kan jag inte sluta irritera mej på dom. inte för att de finns överallt, jag bara tänker på dom. jag tänker också på galna tiwaneser.

kortslutning

om man är borta i en och en halv vecka så får man kortslutning i hjärnan. jag vill ju skriva om saker. som om serben och mina naglar, eller tjut i öronen eller tiwanerserna och god mat. eller kanske om mjölby som är finare än man kan tro. det har varit en jobbig vecka fast ändå inte. jag har haft många trevliga teorier. och folk som jag har pratat med kan saker, så jag frågar mer. när jag åkte förbi linköping tittade jag på vindkrafrverk. nu vet jag.

askungen

mamma kör med mej. pappa säger att jag också behöver semester. det är rätt. jag har ont i mina fötter. snart börjar morden i midsommer. jag kommer säkert somna farmför tv:n igen. igår vaknade jag vid ett. lite synd att jag var tvungen att borsta mina tänder. jag har massor av saker på min säng som jag måste städa bort innan jag blir för trött. snart har jag mat på mitt bord. jag fattar inte varför vi inte åt mellanmål. fast jag glömde visst melonen. den var god. fast den räcker inte. jag åt visst några rosa bilar också.

övningskörning

igen. jag blir lugn v att köra. när det inte är så mycket bilar. det är inte hooooh! i kurvorna längre. och det är svårt ibland. fast jag blir glad. måste träna mer. mmamma säger att dom kanske kommer och hälsar på mej med hojarna. vore trevligt. de kan ju passa på att hälsa på arne anka med. jag putsade på fälgarna idag. det är bra att dom är vita och smutsen syns.

individuell fika är det som gäller nu. det är nästan det som är bäst med sommaren, att dom är hemma och man äter.

image35

slutkörd

är min gasarm. eller ska man skriva gas-arm istället. ja den är iallafall lika trött. jag kör lite för sakta men det ska jag sluta med. husvagnar är inte trevliga. fick köra lite bakom pappa. jag vet inte om det hjälpte så mycket för varje gång det kom en kurva så halkade jag efter. men jag har anonserat att jag vill köra imorron igen. och jag fick beröm för placeringen efter kungsängsleden, eller om det var arkösundsvägen.

konungsund-kuddby-tåby-tingstad-lundby-styrstad

jag kommer bli ännu tröttare när jag har rullat in. men sen kan jag iallafall sova. jag såg rebecca med familj vid macken. det såg ut som om dom skulle åka långt.

maskinen

jag har skickat den nu. skrivmaskinen. den luktade mormor och förråd. det känns bra att klumpen är borta. den tar mycket plats och är ganska ful. ibland. jag har övertalat mamma om att åka och bada på landet. vi har en vattenmelon. synd om alex bara som inte får. men han kommer nog hem imorron. brun och brännd är han säkert. jag såg också till att vi får ubbe-pasta till lunch. det är så gott. sardeller och broccoli.

när jag vaknade

var det en klar och varm sommardag. klockan var 5. som tur var somnade jag igen. har tittat på reprisen av gårdagens race. cappirex kom tvåa! jag tycket det är underbart. och så funderar jag på varför det inte står i tidningen. superbike är ju stort men gp är större. varför är det så mycket fotboll? varför finns det så sällan något som jag vill läsa om? det är ju elakt av dom.

det var mer folk i hageby. (jag tror det är mitt nya bevakningsområde) dom lät inte så mycket. fast jag tog en liten omväg in på statoil för det kom en som såg ut att vingla lite.

idag tänker jag gå till ett apotek och köpa myggstift. det kan alltid vara bra att ha. och så tänker jag göra en lista och övningsköra med pappa när han kommer hem. jag vill bada med. det var så läge sen, och sola lite. då skulle min dag vara perfekt!

cykleltur

det var jobbigt. vi kämpade i motvind. sen blåste jag i diket. fast det var idylliskt och fint. precis som en sommardag ska vara. jag och pappa ska övningsköra imorron. om det mojnar. det vore toppen.

jag borde strosa i sörping ofta på sommaren.

det blåser

jag gillar det inte. inte nu när jag ska cykla. fy. undrar var man kan äta mat i en lite stad. äh, det löser sej. nu frukost och sen iväg. eller nästan iallafall.

bara för att

stoner har pole. det är bra. om det regnar imorron har jag iallafall något att göra. antennen gör bilden på pixlig när det regnar. det är irriterande.

herrejösses

det är varmt

jag vill åka till italien


farande

mor och far är på tur. pappa ruskade fram mammas kontokort  ur skinnstället. fint att hon fick tillbaka det och slapp tro att hon har blivit bestulen.

domani vado a sörpingo. eller vad det nu kan heta. kanske domani io vado a bicicletta a sörpingo,con mia amica micko. noi mangiamo gelato su fragolini-nånting. synd för mej att jag bara klarar presens.
jag gillar fragolini. det är dett så fint ord. fragole låter inte alls lika bra.
ora lavo i denti con un spazzolino. slut på tokigheter kanske. jo.

jag läser böcker. fick låna en av anna purpur färgen. jag har visst sett filmen. fast jag gillar ju att läsa.

bob dylan

det är en sån dag idag. jag tror att det är fridiolins fel. det gör inget. jag gillar det. mamma sa att vi skulle städa vid tre. hon slår halv nu. jag tror det blir lite senare. vi ska till stickan och anna ikväll. det ska bli trevligt. jag släpade med anna och tilda till friskis igår. jag blev aldeles sprallig och glad. sen såg jag veronica mars men elias hade inte vett nog att vänta med att ringa. fast, jag brukar ju störa mormor i melodikrysset. det gör inget. jag har tvättat min cyklel ren från mördarsniglar, olja och grus. nu har jag bara stödet och en stänkskärm kvar. igår hittade jag en björn i en tidning. eller turistgrej. mina naglar är korta och röda.

just nu

är det rond i p3. det är inte så bra. jag tycker det brukar vara lite tråkit. det brukar inte handla om roliga saker. nu pratar dom om krig. jag hade en trevlig lunch på skafferiet. när jag kom hem hade jag fått en ny dörr. den är snygg men lite dåligt gjord. det är inte så kul fast man får titta på den snabbt så ser den fin ut. . jag får iallafall städa lite i alla hörn. det är bra. ikväll ska jag på friskis (om det nu kommer någon och leder) med min kusse. det ska bli skönt att skutta lite. hoppas det inte regnar mer nu. det blir så blött. inte för att jag skulle strunta i det utan för att jag är rädd att halka.

oväsen

mamma säger att man inte får klaga. man ska vara glad. jag tror henne inte. visst kommer det att bli fint, men hörselskydd skulle inte skada. inte alls. ska bli skönt med en tät dörr. alex förstörde min förra, eller min enda. dessutom så har han gjort förfärliga märken på min vägg. fy. mamma hade bakat en god kaka en dag. inte idag. björnbär. snart ska jag in mot stan. det är skönt att det har slutat regna. underbart när jag ska cykla. det kan vara läskit på kvällen. obehagliga ungdomar. i hageby. eller överallt och ingenstans. bion var trevlig. nu sågar dom igen. men men. jag ska inte vara kvar så länge till.

värme

äntligen, men jag blir rastlös. det gör inte så mycket. jag ska lämna böcker, igen. sen blir det utebio. igen. det är en militär här. han är kul. och har monokel. dessutom har hn en fin ducce. just det. ska köpa biljetter till lördag. det ska bli trevligt.  

landet

göta kanal, göta kanal
där simmar varken, haj eller val

cyklade till landet. på en timma. ont i rumpan nu men det var det värt. jag har ju två inbokade cyklelturer som måste genomföras. hoppas det blir fint väder på söndag. vore trevligt med sörping då. hoppas.

pappa grappa

igår, massor av knäppa duccatister. det var trevligt. när johans maskotar kom blev det liv och rörelse. axel hamnade på golvet. vi missade bussen hem. det var inte mitt fel. vi åkte mysko taxi (en vito) och den knarrade mycket. jag gillar dom inte. vitosarna eller eller mercedesarna, eller båda eller alla.

nu ska jag cykla till landet. hoppas det inte börjar regna, jag vet inte om man ska ha en vattentät jacka eller inte. eller om man ska ha en väska att ha den i. det blir ju så varmt på ryggen då. jag har iallafall råkat låna en bok som jag har läst innan. med oflit. hur ska man minnas vilka böcker man har läst? det är ett stort stort problem. borde inte bibban ha en lista på alla böcker man har lånat, hoppas hoppas.

mormor ska laga mat till oss och de vedhuggande. jag ska bada och lata mej. nu skiner solen. bäst att cykla.

disk

jag gillar att diska, ibland. men inte nu. dessutom är jag tvungen att plocka ur diskmaskinen. blä! och alex har lämnat en tröja här som inte luktar gott. dåligt av honom. men bra av mej att jag lämnade tillbaka cd-skivorna till bibban. fast inte så bra att jag bara tog med fodralet till en. lånade massor av böcker. tänkte låna en beppe odyssén. fast fattade inte varför de skulle skriva om texten. Lånade en som jag har läst förut. Den var bra denhär gången med.

Min granne bygger ett hus. Det är intressant. Jag vill också kunna sånt! jag ska titta noga, så kanske jag lär mej. de har en katt med fästingar.

om jag diskar får jag, får jag, äh. jag måste klippa mina naglar.


ute-saker i regn

vi skulle på utejympa i folkparken. hurtiga cyklade vi iväg hela familjen. när vi kom fram fanns: inget. det var tommt. och dom som brukar skryta med att de kör i alla väder. dom var inte där. vi var där, och några till som väntade. men det kom aldrig någon. illa. vi lunkade ett varv runt strömmen istället. och den åkte vi hemmåt i regnet igen, blöta och svettiga. vi var där.

hemma åt vi mat. jag läste lite och sen ut i regnet igen till bion. det regnade i princip hela filmen. men det vara lite uppehåll på slutet. och när vi skulle hem. cyklade med alex klasskamrat. det är bra att bo på nästan samma ställe.


frustrerad

idag har jag läst en bok. den är inte slut än och det gör mej mycket frustrerad. den är bra och jag villl egentligen inte att den ska ta slut över huvud taget. men jag gillar inte när dom håller på att dö och bli förföljda. nu är det 50 sidor kvar. vet inte om jag ska tvinga mej själv att läsa mer eller hitta på något vettigt. jag ska ju göra vettiga saker sen. friskis i det blöta gräset i folkparken och sen utebio. hoppas det bli en mörk kväll. äh. jag får väl läsa då. klarar inte sånnt här så bra ju.

image25

vampyrer som inte är blodtörstiga.
tips från vikbolandsbo. de borde heta så...

ibland

kan jag med. känner mej lite duktig. gult är ju fint.

papaya är gott. jag köpte kapris med men papaya är godare. så är det. en pressent till mormor och en tidning till mej. sen åkta jag hem. jag hälsade visst på ted också. blev önskad en trevlig sommar. säger inte bara vuxna så?

man blir trött

men det gör inget. känner mej inte så sunkig längre. ska till orion och köpa capris.

jag vill se harry potter-filmen. jag tror att jag ska fråga kusinerna. hoppas de kommer hem snart. alex ville inte se den. fattar inte varför.  

cykleltur

(om det inte regnar)

ljunga
tåby
tingstad
styrstad
hem

söndag kommer snart

och utebio ska det bli.

The Holiday
The Queen
Anthony Zimmer
Happy Feet (eng.tal)
Efter bröllopet
Dreamgirls
Att återvända
Linas Kvällsbok
16 Blocks
Bortspolad (eng.tal)
Paris je t´aime 
Förortsungar 
The Host

http://www.flimmer.nu/

är du vaken?

sängen var klibbig och varm. jag var klarvaken. hänga tvätt, äta frukost och packa. åka cykel ner till lindö. hjäpa alex. få instruktioner, köra lite båt. bli hungrig, köpa mango, cykla tillbaka, få mat lagad. slut.


en dag på landet

Idag var jag hemma hos elias, fick låna en cykel och färden bar av mot blacka. läskig väg den där... idioter till bilister som vanligt (pappa skulle bli stolt över mej om han såg vad jag skriev om bilisterna). åt mat och såg senare en film. den var lite mysko. och bra. jag åt även många goda jordgubbar, underbart för mej att åka ut på landet, cykla i idyllen, bli bjuden på jordgubbar och få bloggen fin utan att anstränga mej. jaa, fast när jag åkte bussen hemmåt och kännde smaken av jordgubb i munnen så kom jag på att jag glömmde mitt paraply. hannspree. men jag kommer nog få tillbaka det, precis som THE LAST WATZ (eilas!!!!) i framtiden. hur som helst kom jag fram till söder tull så småningom. där fick jag se en nyklippt och vänta på bussen i 21 minuter. det var varmt och det trivdes jag ganska bra med. när min buss äntligen kom promenerade boel förbi. och när jag kom hen fixade jag smidigt diskmaskinen och såg sedan veronica mars. det blir knappast bättre än så.


image24


sömn

kunde inte somna igår kväll, vred på mej, vände på mej så fötterna var åt fel håll och jag fick gatlyktans sken i ansiktet. måste väl somnat till slut. men det är jobbigt att vara vaken. bara för det vaknade jag vid sex. och nu gör jag som vanligt. duschar inte först utan väntar på något så jag får stressa sen. men men. fast, idag är ingen vanlig dag, idag är en sån dag när jag är rädd att komma försent och missa bussen. därför ska jag nu äta fukost och ta på  min röda kläning.

om ni undrar så kommer en rysk stad ha vinter-os i framtiden, när vet jag inte.

sörping

på söndag, om det är fint väder. fick lite pengar av mormor efter att jag hjälpte henne att städa och att vända på mattan. det räcker nog till en glass. det är bra. annars är det ju bio på söndag. det gillar jag med. imorron ska jag åka buss till elas. det var länge sen jag åkte buss. det ska nog bli lite trevligt. ska bara ta med min mp3 så jag får lite bra musik med. och hitta mitt busskort. annars är jag illa ute! och jag får inte glömma att lämna tillbaka cd-skivorna jag har lånat på bibba. annars blir jag pank...

micko

idag. och innan lunch hos mormor. jag ska städa under hennes matta. hoppas hon blir nöjd. fast, det blir hon ju bara jag kommer dit...

stan

till stan på cykel, men först sommartv. ja så bra. åt piggelin, det var godare när jag var liten. nu smakar den bara konstgjort! alex lämnade in  sin mobil och tyckte det var mycket bra service när han kunde få låna en mobil. ibland vet han inte så mycket... vi köpte massor av mat och gjorde tacos. 117 kr. han tyckte det var dyrt. det tycker inte jag. det blev i alla fall gott. och så blev det sallad, tomater och sås över. fast vi köpte choklad med. för en tia. 72 %, den var god och prisvärd. underbart. snart är det utebio. när jag ändå var inne så läste jag baksidestexter på onoff. fast jag hittade bara två, the holliday och the queen. det gör inget. det är en bra dag ändå. dessutom provade vi de nya cykelställen vi kristinaskolan. de är nog de bästa i stan. lätta att backa in i och cykeln och byglelåset är lätt att sätta dit. underbart. fast det är nog bara alex och jag som bryr oss. men jag gillar det. nu har jag lyssnat på sommar och det var bra, och så har jag nästan packat upp, det är bättre nästan.


barn på marstrand säger konstiga saker

tant kommer med tårta
barn: fyller nån år?
tant: någon ska fylla år
barn: jaha


barn till ett annat: jag är fredrik reinfeldt och du är filippa reinfeldt (det var en pojke som skulle vara filippa...)

bortglömda

6   29erSWE 1242casper arveforsaxel arveforsbråvikens segelsällskap   5  6  3  3    6    4    3  2  2  3   5  7  (11 OCS)   7  7   (8)  (8)  90   63

det fanns en bild i nt med. det var bra. på alla norrköpingsseglare.

fina tavlor fanns i kalbo, och trevliga tanter och glada höns.

resultat

(team ötergötland)

pojkar
28E-jolle PojkarSWE 3587Gustav EnglundLJSS  34  23  28 22   24  30 40 42  (44) 287 243

53E-jolle Pojkar3259Oscar StrandBrSS  26 (82 DNS)  82 DNS  37  59  40  30 82 BFD14  452 370

56E-jolle Pojkar3314Alexander NuijaBrSS  56  46  32  44  49  58  (62)   50   52  449 387

62E-jolle Pojkar3263Emil KlingaBrSS  (82 DNS)  19  35  33   82 DNS82 DNS82 DNS82 BFD8505 423   
63E-jolle Pojkar3126Nils ÅkervallBrSS68503459566565(82 BFD)  26  505423

71E-jolle Pojkar3398Filip EnglundLJSS   64   65   41   (82 DNF)   71  68  70  39  82BFD  582   500

74E-jolle Pojkar3435Joel WittgrenLJSS  75  66   55  (82 DNS)   68  70  68  82BFD  55   621   539

75E-jolle Pojkar3305Gustav StrandBrSS   71  64   (82 BFD)   82DNS  64  71  71  82BFD  46  633  551

flickor
10E-jolle FlickorSWE 3504Hanna KlingaBrSS   2  17  15  8  12  14  10  (37 DNS)  13  128   91

26E-jolle Flickor3436Karin CademanBrSS (37 DNS)  37DNS  37DNS  37DNS   37DNS  20  26  11  5  247  210





resultat hämtade från http://www.seglajsm2007.se/index.php?option=com_content&task=view&id=65&Itemid=80

söndag

idag ska jag till kalbo. igår var jag på marstrand och kunde inte vara där. lite synd. men där var det sol. fast resten av veckan har det varit molnigt eller regnat. blä. en dag var jag i en båt i stora stora vågor. fast det kanske ska vara i ordning...

måndag: jätteköer i jönköping (trafikolycka), framme vid 8, lasta av, vanding på beg, mat.

tisdag: tune up, fika med pappa på bergs, åka båt, invigning, mat på högvakten.

onsdag: göteborg, ny tröja och skor.

torsdag: vandra runt marstrand.

fredag: höga vågor, åka båt, gemensam mat.

lördag: läsa en bok, packa båtar, vänta länge på mat på en vägkrog, hemma vid elva.

jag längtade hem när jag satt i bilen. efter min cykel. jag tror att jag brukar längta efter den,  det har med frihet att göra. idag hade jag visst fått mail. utomhusbio programmet, underbart.

pigg i piggelin har väl inget med päron att göra? de kan väl bara döpa den till god billig glss?

nu är det tandborstning med min svarta elefanttandborste som gäller.

RSS 2.0