i bilen

Medan jag håller i sladden och skriver med två fingrar hoppar en ruta upp med jämna mellanrum, den vill att jag ska byta batteri eller koppla in en sladd. Detta beror på att uttaget inte riktigt passar.

Jag är påväg till Osby som jag inte vet något om. Vädret är bättre här än hemma. Snart är det ett nytt år, inte mycket att oroa sig för. Inte tänker jag bestämma mej för saker jag inte kommer genomföra. Det är ett rätt bra nyårslöfte.

fler

Det kom ett till utlandsmail, jag önskas tydligen ett gott nytt år, och det tänker jag ha.

Längtar lite tills jag använder min nya hemstickade pippi-tröja. Den ligger i garderoben och väntar på mej.

intensivt

Nu har jag kört bil tre dagar irad, eller är det fyra? Många är det iallafall. Det är inte så lätt, framför allt inte att svänga som pappa vill, och veta när man har företräde eller inte.

det är inte jag som är galen

Suarfade runt lite och kollade på csn-kortsrabatter...

Studentrabatt hos Lilla Therese Bokhandel

10% rabatt på nästan hela sortimentet.
Kristen litteratur och katolska prydnadssaker.
Välkomna!


proviva

Blårbärssoppa är ganska gott, svartvinbärsdryck är toppen men nyponsoppa är inte alls gott, fy! Den är mjölig, sträv och seg. Tur att det blir annat nästa vecka.  

Det känns så bra när värmen i tanken ökar med tre grader bara medan jag letar reda på ett par nya pinnar att lägga in i pannan.

Lessing

Jag gillar tanten. Hon är rätt underbar. Den femte saningen är lite konstig, det är så många som pratar hela triden, men jag gillar Tommy, och Anna, resten struntar jag i.

I dag är det hurt på högsta nivå som gäller, men jag varit på stepen tidigare spå det blir inte så mycket fel, om hon inte har gjort sitt nya pass. Jag gillar det gamla.

I går såg jag Walk The Line, så nu spelar min far Cash, det är rätt trevligt, det var ju en bra film. På kvällen är det Litte Miss Sunshine som gäller. Det är lite spännande vad de kommer säga om den.

MIn lite konstiga lila pippi-tröja värmer härligt på morgonen.

jag fick mail

från Serbien. Attans vad jag saknar slutet på sommaren nu, åh, äh! Lite sur på mej själv blir jag, bara lägga av såhär! Det kan jag ju inte. Jag tror att jag behöver springa lite snart, tur att det är söndag snart. Vissa dagar påminner allt om en och samma sak. Jag var tillexempel och körde i Hageby.

Snart är det nya tider, nytt år. Allt är precis som det alltid har varit, och ändå inte. Nästan inget ändras fort, det är ganska bra.

bilen

Idag har jag övningskört, igen. Det änns bra att jag vet hur jag ska göra för att komma iväg, det blir inte så stressigt då, visst blir det några tjuvstopp i backarna men det får jag tåla. Igår luktade det konstigt för att jag råkade ha aldeles för mycket grundgas. Det känns mycket lättare at komma upp i lite hörgre hastigheter (70) i bil.

Jag har också städat och tvättat två koftor. Nu väntar jag bara på att halva min familj ska komma hem så att jag kan få äta lite innan mor och jag far in till stan. Min radioanka fungerar perfekt när man ska städa toaletten.

tillägg

Jultomtar i choklad är äckligt söta, jag kommer inte att bli av med den senaste för än ikväll när jag borstar tänderna.

Men jag blir gladare om vi kan se på Litte Miss Sunshine! (Walk The Line duger också)


Nu är julen slut,

därför försvinner alla dragspel. Jag gillar inte juldragspel, framförallt inte när de som spelar är utklädda till tomtar. Jag tål dom inte, varför ska de alltid vara ivägen? Nu kanske man kan tro att jag sitter och retar upp mig på något helt onödigt, och så är det. Det är bara gamla människor som spelar dragspel, fast jag har sett en som inte är gammal, och gamla människor kan ha svårt att anpassa sig till vad jag vill höra. Jag har nog lite svårt för traditionella julsånger på stann över huvud taget, men det kan få vara så.

goda saker

Idag ska jag vara en god männsika. Jag ska hjälpa en gammal, eller jag ska ta hennes hund ut på en sväng i skogen. Det känns bra. Det är en liten, liten hund men den är ganska gammal.

Igår var jag arg. Det är så det brukar vara, men med hjälp av att prata med andra än min familj så går det över. Ilskan botas också bra med hjälp av snabb cykling och friskis och svettis.

Nu ska jag tydligen bli stor, jag har nämligen fått vuxensaker: en stor gul Jelly Bean-skål, sånna där små desterskålar och en varmgul underbar margarethe-bunke.

Av min kära bror fick jag en radoiobadanka, så nu kan jag lyssna på p3 under pågående tvag.

När jag fyller år

Jag tänker önska mig en Jimi Hendrix box.

julkalendern

Jag städade tillslut. Sen såg jag del 1, 3, 4 och 5 av julkalenden men jag somnade vid femman, så imorron har jag ett stort arbete framför mig.

Jag var på biblioteket och lånade böcker till lovet. Det blev en novellsamling men Edgar Allen Poe och den femte sanningen av Doris Lessing. Så nu är det läsa som gäller!

ostädat

Förut var jag pigg, nu är jag trött. Jag borde struntat i att paketera julklappar och städat istäellet. Nu vill jag bara smita. Åh, det skulle vara härligt att se på julkalendern, hela rubbet. Det kan jag få göra efter jag har städat. Det är ju bara lite kvar.

I morron ska jag springa i skogen med mamma, det är ju inte så kallt nu. Söndags vanor är till för att hållas.  


jul

Vid jul är det som min far säger, korsdrag i plånboken. Det är inte alls så härligt.

Ju mer jag tänker på Guldkompassen ju mer vill jag läsa böckerna igen. Fast jag ska satsa på Johanna Nilsson nu, jag gillade rebell med kalla fötter.

I år blv det en julskiva istället för en julklapps skiva. Just nu tror jag att jag skulle ha föredragir en juklappsskiva, det skulle varit mer utvecklande för mig. 

Guldkompassen

Jag var på bio. Inte ens en femtedel av salonngen var fylld. Vad är det för fel på folk? butikerna är överfulla och friskis och svettis är tomt. Slutar alla leva under julen?

Jag skulle vilja åka skridskor. Men om det inte går att göra på julafton vill jag gå på juljympa.

Jupiter blir en torsdag.

Undrar om pappa nånsin kommer allt sluta "sätta ner foten" sista arbetsdagen inna julafton?

hur man firar jullov

Jullov firas med kokt potatis, julkorv, senap och julmust före eller efter en fika som innehåller saffransbulle.

Senare utförs hopp och skutt på friskis och svettis.

Slutligen planeras att somna i soffan med färdigborstade tänder iklädd pyjmas.

Första riktiga dagen är fri från planering.

idag är det dagen före dagen före dagen föredoppare dagen!

Jag minns när jag var liten, när vi räknade in julen på det sättet. Det var i början av december och det var extremt långt till jul. I dag är det inte alls långt till jul, lite längar jag, men jag vill hålla kvar den härliga känsan man får när man slutar skolan till jul. Den skiljer sig mycket från sommarlovskänslan. Vid jul är det en härlig efterlängtad paus på bara två veckor. Man vet att snart så kommer alla träffas igen, sommarlovet är mer öde. Dagarna innan jul är det bästa, inget är förstört, alla fulla av förväntan.

Jag var och fikade med språkarna efter kyrkan. Åh vad jag tycker om musikarna! Jag skulle vilja att dom kunde spela i trapphallen, precis som den där folkhögskolan gjorde förra året.

Jag har idag konstaterat att vår klass är som en halvblandad sallad, men jag är säker på att det kommer att bli bättre. Jonna konstaterade att halva tiden av gymnasiet har gått nu. Det är rätt bra att inse det, så man kan ta vara på det som är kvar.

Jag sitter och funderar på julsånger nu, eller rättare sagt jullåtar. Det är så härligt. "Fairytale of New York" är en av mina favoriter, när jag hörde den på radion i morse upptäckte jag att partiet innan allt drar igång har det där stråket av ensamhet, precis som musiken i Cinema Paradiso. Ohotad som vanligt är också Anders F Rönnbloms "Det är inte snön som faller", framför allt den som finns på "The incredible gretch broters". Sen om man vill hitta fler favoriter blir det svårt, eller svårare iallafall.

Datorn la av, men som tur var fanns allt jag skrivit kvar. Konstigt eftersom jag tror att jag inte hade sparat, men härligt iallafall. Jag vet inte vad det är som är fel, det mesta är riktigt segt. Hoppas att det går över snart.

Julkorv är bland det bästa jag vet. Julkorv och rotmos, eller med rödkål och potatis. Vi har aldrig julkorv på julbordet, det är bra. Då kan man njuta av korven innan och efter julafton istället. På tal om korv så fick jag höra om en finsk korvbutik. Jag funderar på att ta farmor dit, så kan jag lära mig vad man äter för korv i finland också. Jag tror att hon också tycker att det vore roligt.

Nu har jag suttit här så länge att jag tror jag kommer dö av hunger om jag inte sätter igång med maten snart!

SLUT!!!

Jag är aldeles knäpp efter att ha läst ut Eclipse, men det är härligt.

mat

Min farmor lagar god mat. Härligt.

Jag tror inte mitt balsamproblem är löst än, håret är fortfarande konstigt.

EDWARD åh! Jag tycker nog att han är lite lik David, marmorhud liksom... Jag älskar böcker.

Guldkompassen är det som gäller när lovet börjar. Bra att jag inte har läst boken nyligen. Jag kanske har mer öppet sinne då...

repris: balsam

Inget fungerar tydligen idag. Balsam ska göra så mitt hår inte blir statiskt och kliar mig på kinden. Men inte idag. Jag går tydligen allt oftare igenom ett stadie av uppgivenhet när jag läser. Eller så är det bara när jag läser om Bella som det blir så. Åh vad jag längtar efter Sunshine, men först ska jag plöja Eclipse. Den blir säkert bättre senare, suckar gör dom fortfarande hela tiden.  

balsam

Jag tycker om Änglamark, mycket. Men jag tycker inte om att min nya balsamflasla läcker. Det var både tur och otur att jag hade en plastpåse. Synd att jag glömde handuken, men jag läset lite istället (så att Ivannia blir nöjd. Den är super!!). Nu känns det lite tungt att plugga in italienskan som jag ska lära mig, repitera glosorna och lära mig fyra punkter på varje ämne. Fyra räcker faktiskt. Tur att jag kan räkna ut saker ibland.


matte

Det gick rätt bra, eller riktigt bra. Jag blir bara lite sur på det som jag inte förstår, men jag kan ju alltid fråga senare. Nästa tremin är det algebra som gäller. Hoppas det är sånnt som jag gillar.

Det låter mycket här, jag som trodde att jag skulle få lite lugn och ro. Jag gillar inte att åka buss utan mina lurar. I vanliga fall kan jag se på allt utifrån men nu blir jag mer en del av bussåkarna. Det är bättre att ha väska med träningskläder än att ha en påse, påsar välter.

Nu har jag bokat pass. Det är klart att jag ska.

Jag ska skicka julkort. Det är rätt härligt. Jag fick fina av farmor i onsdags. Det är lite krångligt med postnummer bara. Jag tror att det är bra för posten med CDON och Ginza. Annars kanske dom dör och återuppstår lagom till jul varje år. Lite som jesus om och om igen.

Jag gillar inte dom som sitter här och skriker till sina vänner två meter bort. Kan dom inte variera volymen efter omständigheterna eller? Det är mycket bättre att sitta hemma, där slipper jag skrik i örat.

projekt

När det går som bäst stöter jag på problem, de blir bara värre och värre. Jag löser dom och stöter sen på ett litet problem som gör att jag ger upp. Men, det kan få vara så. Det kan det. Jag har en tendens att dra igång stora projekt som jag har svårt att fullfölja. Idag gick det ovanligt bra, men jag vet att det beror på att jag hade hjälp av min bror. Hoppas han kan hjälpa mej att göra klart senare. Det vore toppen.  

Jag kommer få halsbränna. Det är inte alls härligt. När jag var liten hade jag det kanska ofta, eller oftare än nu i alla fall.  Då drack jag Samarin. Jag gillade Samarin. Det smakar lite som bubbelvatten. Men nu har vi ingen Samarin hemma, så jag får klara mej ändå.

Jag vill se alla avsnitt av julkalendern. Jag har sett ett, så nu återstår två alternativ: antingen ser jag alla (eller några) nu eller så gör jag det en annan dag. Det är ju så långt till jul. Jag är en smitare så jag skulle kunna ta hand om tvätten istället, vädra mina sängkläder så dom blir härliga och laga mat, det skulle jag kunna.

vinter

Nu är det vinter! Jag var i källaren och startade upp eldandet igen efter vårt varv i skogen, sen har jag varit nere och fyllt på ca 3 gånger. Det är både påfrestande och mysigt, ett vintertecken är det i alla fall.

På tal om förra veckan så minns jag inte riktigt vad som var bra. Lucia var väldigt tyst och det var nog lite samma sak i klassen också efter som det var så många borta. Allt kändes som förr men ändå som nu.

Jag har haft en liten Harry Potter svacka men jag tror att det börjar hämta sig och tur är väl det, för hur ska jag annars minnas saker? Det kan vara så att det endast är ett fåtal av mina gamla vänner som läser, det känns inte så bra. Som när det var en fråga om man kan framställa guld på onaturlig väg och ingen tänkte på de vises sten och Nikolas Flemming. Det var konstigt.

Jag fick ett härligt sms från Stephanie när hon hade läst ut Sunshine. Därför känner jag ett växande behov av att läsa den igen snrart, det kan jag säkert göra på måndag.

att laga mat

Tröttar ut mig. Det beror förmodligen på att jag gör små fel hela tiden och allt går så sakta att det svalnar och så... Nu är det klart iallafall. När jag får besök ska jag bara hälla av vattnet från salladen, hälla på lite olja och toppa med tomater som mamma skurit åt mig. Kanske borde jag hämta lite pepparkakor nnu. Jo det gör jag.

övergiven

4 eller 5 av 10. Det som är possitivt är att jag får träna på att ta saker som dom kommer. Jag är glad att det är någon som kommer iallafall.

Pannacotta är inte så svårt att göra. Det var väldigt härligt att jag klarar vad jag vill.

det tar lång tid innan jag inser saker ibland.

Nu senast var det om friskis och svettis. Navids blogg var rätt bra. Härligt att Jonna hade tagit en bok därifrån.

Mina knän är kalla. Det blir visst så när jag ser på film.  Fast denna gånga hade jag en filt. Blå med snöflingor, den är otvättad härlig och mjuk.

ännu mer kyla

Här finns det hasselnötter, det är ganska juligt. Igår åt jag julkorv. Jag gillar julkorv.

p3 gubbjävel!

image57
(Julbild, tagen av min käre bror Alexander)

Senare ska jag nog göra en sammanfattning av veckan. Det var ju en härlig sådan. Ma prima polisco!

Bättre

Med en jämn nivå. Det blir bättre iallafall inte så mycket sämre.

Jag tänker på pepparkakor. Det är inte vad jag borde tänka på, jag borde tänka på stenkul saker. Stenar. Berg. Vulkaner och massor av konstiga ord.

kyla

I mitt hus är det kallt. Därför fryser jag om fötterna. Just nu är jag kall om händerna med, kallare. Men, det är ju samma sak som om sommaren.

Jag tror att jag ska utnyttja mitt busskort ordentligt idag (det är sista dagen...) och åka in för att gå på P-A:s pass. Det vore härligt men det blir nog mest fel. Geografin (jag vill fortfarande säga historian) måste prioriteras.

Det har kommit ett härligt paket från CDON, synd att mamma måste öppna det, fast det är härligt att inte veta vad man kommer att få också.

Kanske borde jag göra te, så får jag i mig lite vatten samtidigt som mina händer blir varmare. Jag tänker lite på den där geggan som stod på mitt skåp. Den var nog kall.


lucia

Det var ju rätt trevligt. Vissa kan visst inte sträcka på sig och gå ordentligt bara, andra sjunger fint.

Svenskan är helt klar och jag har hittat mina gem. Det är inte bara Horn som klagar, den gula boken är också klagande men på ett annat sätt.

Det står något konstigt om flugor på startsidan, jag tycker att det skulle varit bra om de hade förvarnat.

Ikväll måste jag tänka för jag ska göra en lista, och så ska jag ringa och lära mej all geografi. Jag gillar hennes prov, dom är bra. Någon gång ska jag också skriva med lika många komman som Horn, snart kanske det blir.

horn

"Och samma året om sommaren blev min onda och elaka piga död"

Det känns som att hon överdriver lite.

dagen

"HR eller någon annan glupsk klass"

Historian var inte alls rolig, men vad kan man förvänta sig av den där filmen? Inget, inget alls. Jag har iallafall köpt en hyfstat bra julklapp. Därför är jag lite nöjd.

Nu är det tid att läsa en gul bok.

idag

Var en rätt mysig dag. Men med många undantag, exempelvis ledaren på startspinnen.

Smart

Jag tänker mej visst inte för. Intensiv är jobbigt, men hjärnan kopplar tydligen inte så bra idag. dessutom tog jag med Jonna. Mit misstag drabbade inte bara mej. Men hon såg inte allt för trött ut.

Härligt är det iallafall att Alex har tagit en fin bild på en bro.
image56

produktiv

Kjellvander, min bror har fixat en fin blid till tidningen. Det var en bra konsert.


Som det ser ut, eller så ser det ut.

 


image55


Lathet straffar sig.

Igår var min diskdag. Jag diskade inte. Därför var jag tvungen att göra det idag istället. Resultatet blev det att all disk inte fick plats på diskbänken utan fanns över hela köket. Dessutom hade jag inte plockat ur diskmaskinen så ingen hade kunnat ställa in i den heller. Det är bättre att göra saker när man ska.

Gardiner

Nu är det nytt och fint i mitt rum. Blått och ljuslila passar inte så himla bra. Det är bättre med mest vitt. 

Cykleldag på haga idag. kanske ska jag dit. jag har behov av två saker
    
     1. Vattenflaskhållare
     2. Stänkskärm

Annars var det en bra konsert igår. fast det var mycket gamlingar. Hans kläder påminnde mej om räddad. Snart är det dags att gå på teatern igen. Det ska bli härligt.

Ett litet bar ska jag ge en julklapp. Vuxna behöver inte. Jag har iallafall gjort en framsida idag, annars har jag inte varit så produktiv. Än.


Da Möb???!

Är han svensk? Eller var det ett amerikanskt eller engelskt program? Jag förstår ingenting Kim, förklara för mej! Jag glömde visst att skriva upp honom på min lista, synd. Men jag tror att jag vill prioritera Loe och Vonnegut just nu. Och SUNSHINE. åh. jag vill läsa den nu.

Jag ska visst gå Kellvander ändå. Min käre bror ska ta bilder. Hoppas han tar minst 5 fina. Kanske hamnar dom i tidningen, jag ska iallafall lägga upp en här. Med hans namn, annars blir han sur, riktigt sur.

På tal om det så har jag hittat en ny buss, den går 23:45. Jag tror att 119 börjar vinna över 116 nu, lite iallafall.

Läraren pratade om särskrivning idag, sen har det regnat också. Hela dagen, men jag tror att jag inte tycker så illa om det. Om jag tar det svarta paraplyet så känns allt bra.

Man blir mätt av te.


Ingen morot - russin!

Jag kunde inte lugna ner mej. så jag tänkte, om jag får ett russin för varje glosa, då borde jag klara alla. Det gjorde jag också. Russin som morot var riktigt bra.

Två timmar

Sen börjar det. Nu är det tid för geografi och engelska, kanske också för en liten bit mat.

varmchoklad

Jag är så mätt och belåten. Nu ska jag sätta igång med skapande svenskarenskrivning medan jag väntar på farmor. Senare tänker jag jämföra utdraget av Horn med "Ett öga rött". Hoppas att det fungerar som jag har tänkt. Det är lite jobbigt att vi får så lite tid på oss... Men men, ju större anledning finns att sätta igång genast.

Jag tänker att det var härligt att Kim pratade om Fry, vår lärare förstod nog ingenting. Vi ska läsa något av Fry i Jupiter tror jag.

posten

varför hör dom inte av sig? nu är det ju dax.

00:45

jag vet att jag bara skulle somnat. så jag sov i min säng istället. det skulle varit lite bra och läst lite, men det hinner jag idag.

första persepolisboken utläst. jag gillar den. ska låna stora boken om sockerconny nästa gång.

böcker

igår läste jag, och tiden flög iväg. jag såg lite på en amerikansk fånig film också men det var nog bara 10 minuter eller så. resultatet är insikten att jag kan nästan göra som jag säger. jag läste lite kulturhistoria. insåg ganska snabbt att den vita kulturhistoriaboken är full av oviktig utfyllnad. då känns det lite tragiskt att det inte är understruket, jag får väl göra egna sammanfattningar.

bildstorm. nu vet jag vad det är. potter är tillbaka hos weesleys efter ett par omtumlande dagar, men han är orolig för hedwig är inte tillbaka.

den förträffliga bok som det var meningen att gårdagkvällens inlägg skulle behandla om går helt utan problem. lika bisarr som volvo lastvagnar. "så kan de gå"

jag ska se på dansare idag, och därför hamnar jag på ett ställe där det säker finns en hink. jag har också planerat att gå på hopp och skutt, till en kyrka och ha en gäst.

RSS 2.0