byxor

till pappa ska det bil. jag ska vara smakråd. fast först ska jag träna. och efter vi eventuellt har inhandlat något så ska jag åka bil i fem timmar. marstrand. roligt sa det bil. jag har packat. det är bra, mycket bra.

           

jag gillar den lilla filuren

högtiden

var fin. och det regnade mycket. och jag har badat fera gånger. och de har påpekat att jag "hoppar som en flodhäst", det gör inget. jag badar ju. de hade ett spel som vi spelade, retro. det var riktigt roligt. mamma och jag kom näst sist på midsommarafton fast igår vann vi. duktigt. listorna med jeansmärken och hundar hade vi alla rätt på. hurra för oss!

som alltid

får jag vänta för mina föräldrar har så mycket att fixa innan vi åker. och jag blir som vanligt rastlös. men jag börjar bli lugn nu. och hoppas att det inte är så mycket trafik. vi ska till farmor med laxtårta och kaka som mamma har bakat. inte hela utan i små formar som är lagom till en liten eller gammal tant. det är så bra. sen ska vi till teo och tilda. jag ska ta med en påse med böcker  till tilda. hoppas att hon blir glad. men det tror jag att hon blir. jag är iallafall gald att jag minns det.

och nu, midsommarbilder!

         

hurra för mamma snart

hon fyller ju år. alex och jag cyklade in till stan i regnet. hans mobill är mojsig och visar bara vitt. men pappa hade gett oss fel papper, inte det med garantin alltså. så vi fick vända tillbaka. som tur var hade jag lånat böcker jag kunde lämna åter. och så lånade jag cd-skivor. underbart. så träffade vi sofia. bara bra.

ciccis

pizza med johanna. ganska gott. framförallt trevligt. massor av kändisar på stan. postat brev till ett par föräldrar. ätit sill och potatis och sen efterrätt, jorgubbar. smaskens. kort, förlorade två gånger.

jag ska

till mormor. hon ska laga sill och potatis tillmej, och sen ska jag äntilgen få äta jordgubbar. det är bra. ska senare träffa johanna. även det är bra. det är också bra att de bor på samma sida av stan, annars skulle jag få cykla långt.

igår skulle jag se en film sa pappa, M. jag somnade. men jag vet iallafall ungegär (ungifär som alex säger fast ha inte är liten utan en gammal bror) vad den hanlade om. 
                                 image10

jag behöver

någon att äta jordgubbar med. jag vill ha de röda läckerhterna nu! NU

farmor

jag fångade en stor fästing på farmors rygg. vi hade väldigt trevligt. så sa hon "varför var de tvugna att sätta ryggraden där bak? kunde de inte satt den på farmsidan?" och senare när vi körde mod stan "varför är hela sveriges befolkning lika tjocka som jag, måste alla ha lika dåilg karaktär vid matbordet". min farmor är bra, och knäpp och rolig.


idag

jag ska bjuda farmor på lunch. pappa grappa. hoppas hon gilllar det. jag vet att mormor inte gör det. men de är väldigt olika. olika trångsynta. eller trångsynta på olika områden. eller både och. vore gott med pasta. och jag ska ju guida henne dit i hennes bil. hoppas det går bra. och att hon inte är orolig och kör illa. det brukar hon göra så riken är stor. men men.

jag läst tidningen men där stod inget jag minns. det måste vara något fel. eller just det jag: justin timberlake, sommartoppen mogge, små fotbollsspelande flickor och massa mer.

min frukost var god och jag är nöjd med mitt hår.


klippt

det blev bara lite kortare. ska göra något mer drastiskt nästa gång. men jag är nöjd. jag skulle aldrig vilja jobba som frisör. det låter massor, peta i andras hår och få ont i ryggen. fast vad ska man bli då?

image10

regn

det känns bra, så jag berhöver inte göra något idag. eller så kan jag städa. inte vet jag vart, mitt rum är fint. förutom en låda av trä som jag sparkade på igår när jag skulle gå och lägga mej. stackars bror som får vara ute hela dagen blöand massor av barn på vattnet i regnet. men det är hans eget val. annars skulle jag kunna spela lite piano. fast jag tröttnar så fort nu. jag borde ha bättre tålamod. och så kan jag läsa den där boken mamma och pappa letat fram till mej, om motorcykelkörning (enligt försvaret). den är nog rätt bra. de blev nog lite mer oroliga. igår var det en som dog. det är sorgligt. mamma och pappa skulle varit med på den turen. det skulle varit mer jobbigt för dom om de var det. han körde sist och i en kurva hade han kört rakt fram in i ett träd. dom andra väntade in honom i en korsning men han kom aldrig, så de åkte tillbaka. det är sorgligt. stackars föräldrarna.

monstera

monstera tryck borde vara snyggare än hibiskus, vorde fint i nacken på ett linne. fast jag har ingen grön färg, jag gör nog ankor ändå. det skulle kännas bra. gult är alltid fint.

bara för att det är JSM snart

och jag längtar. jag har lovat bort en bok. till en lantis. hoppas hon blir lycklig att jag minns det. annars blåste det väldigt kallt idag. och jag hade ingen tröja, eller cykel. så jag åkte buss. fast innan fikade jag på vetekornet med elsa. det var också lite kallt. det är inte så bra. jag ska träffa henne när hon kan gå. det blir bättre så. varför kan vi inte äta i tid på helgerna? min mage skriker nu, halv åtta. hur blir det då när vi ska grilla och de inte ens har börjat med potatisen. det gillar jag inte alls.

image11

jag ska nig ringa micko nu. och hoppas att hon är hemma...

veronica mars

det är underbart att de sänder en säsång till. men det har bytt ut den förut hyfsade vinjetten till en seg och ful. den hatar jag! fy.

annars upptäcker jag saker som får mig att skratta idag. jag är elak. mycket elak. men jag trivs och skrattar.

igår såg jag en fånig film. men jag tycker lite om det. fast jag tycker inte om att somna sist. och det blev värre igår för det var ett gäng och hojtade högt på gatan. det gillar jag inte. inte kul. jag var ju lite rädd att de skulle vara kvar, men de var borta. det var bra. jag hade släckt alla mina lampor så det skulle se ut som om alla sov. fint var det. varför skulle de skrämma mig så? fy på dom!

skolavskutning idag. hoppas det sjunger som änglar. det vore underbart!
en ska jag möta elsa, hon kan visst inte gå. men jag tycker nog om henne ändå.

image17

just nu snurrar:

idag

image16

jag tycker om dom. jaa. idag: mormor gör mat till mig, jag pratar lite med henne, sen åker jag till tilda och sen går jag på hennes avslutning...

som om det skulle fungera

försöker jag få min rosa panna brun, eller åtminstone inte brännd med hjälp av massor av huskräm.

glömsk

jag glömde visst! jag har ju fått myggbett. det finns ju sånna på landet

skolavslutning

vet inte, men jag tror inte jag ska gå på någon mer skolavslutning på kunskap. det känns som om det inte finns någon kvar. årets vart som de alltid är med dålig klen kör, ett band och PA:s långa oändliga tal. varaför kan han inte vara tyst istället? vad har jag lärt mig av honom? varför var han inte en trevlig rektor som kunde prata med eleverna? varför vara en sur gubbe?

äh jag vill ju inte tänka på honom. det åke två vattenskotrar i strömmen. jag blir ju lite fundersam. tänk om de ramlar av och dras ner i strömmen och dör. det vore dåligt av dom. mycket. i början av avslutningen så började det regna, inte lite dugg utan stora tunga droppar. man kan nog säga att det inte blev någon bra avslutning. massor grät. jag tycker de är så roliga att se på. jag blir ju bara full i skratt. det känns bra att vår lärare inte var någon gråtare. eller om dagny vore det. med sitt blåa hår. jaa, det vore mer skrattretande.

               

jag skulle vilja ha hallonpiggelin. det skulle vara perfekt för mej. jag älskar hallonsaft.

efter avslutingen väntade vi länga på elias och sen åkte vi till landet. åt god sallad och petade på en kanin med len nos. det fanns en stor konstig hund med. jag hade visst lite tur med bussen, om jag skulle åkt senare så skulle jag inte haft någon anslutning. det är ju dumt att man kan åka senare från kimstad än från södertull. mysko.

jag blir ju ilsk

två inlägg har försviunnit bara för datorn läggar av när man har mediaplayer igång. det är inte bra. ett var om mina grumsiga ögon. men nu är det försent, grumset är borta. jag är hungrig fast jag åt frulkost nyss, det gillar jag inte heller. och så hade jag en fin bild från helgen. den kan jag ju kanske lägga in igen. nu minns jag ju att jag hade en bild igår med. dethär blir ju bara värre och värre. jag måste simma idag. anars är jag ju lat.

jag hittade visst bilderna, det var såhär det såg ut. sköldvik. den sista är visst inte därifrån. men men. han var där iallafall. nu räcker det.

image12

image11

man måste planera lite

ifall allt ska bli lite bra. fast samtidigt måste man låta bli att planera för planering skapar förväntningar och förväntningar kan vara svåra att leva upp till. så är det. man får låta bli att bi besviken. men jag är inte besviken. inte än. fast lite besviken är jag nog på att jag har brännt mig, men jag står ut.


planering för morgondagen:

  • tvätta
  • ta hand om tvätten i den underbart svala källaren
  • sy i en knapp i min jacka
  • simma eller träna
  • läsa nya underbara sonic
  • laga god mat till mig själv
  • läsa min mosters migrän

just det ja! jag måste ju lämna tillbaka alla cd-skivor. annars får jag betala massor av onödiga pengar och det är inte bra. jag har ju inga. snart är det midsommar, vi ska tydligen fira den tillsammans med mina kusiner, det var ungefär 13 år sen jag gjorde det senast. men jag är glad. det ska bli intressant. inga förväntningar. vi cyklade till landet ensamma (jag mamma pappa och alex) förra året. det här kan vara som det men det var iallafall botten-napp. jag gillar inte grusvägar. inte alls i nedförsbacke. fy.

jag fattar inte vart alex har gjort av alla bilder från helgen... kan han inte lägga över dom så jag slipper. det är väl det minsta han kan göra för jag har... jag har inte gjort någonting för honom. fast det är en liten liten lögn. jag har hämtat hans båtvagn flera gånger (fyra), fast i så fall skulle jag kunna kräva mycket av många. ja

slut.



 


orken

bara försvinner i värmen. och, datorn är där det är som varmast på kvällen. men men, en kort sammanfattning av helgen: både brun och röd solbränna + svidande ansikte, trevliga seglare samt små snälla modiga barn i optimister, gana orienterare som skrek och lekte alldeles för konstiga lekar och slutligen besatthet av magnus carlson och weeping willows.

image11

värmen

inatt skulle jag vilja sova utomhus. jag vet att jag skulle frysa ifall jag gjorde det, men det är outhärdligt varmt inomhus. fy, man skulle kunna veckla ut tältsängen i källaren. det är ju en rätt bra idè. att jag kan vara så duktig. det ska jag göra nästa gång det blir såhär varmt och obehagligt. visst går det an på dagen, då kan jag ju plantera mig under ett träd. fast sen det bankade på mitt fönster vet jag inte om jag vågar sova utomhus. det känns lite riskabelt. fy att de skrämde mig så. och de bröt mot hemfridslagen.

jag gillar ju solen egentilgen men när det är väldigt varmt blir den jobbig.

jag vill ju bara sova

hurra!

om man är snäll och har fina betyg lönar det sig. ja det gör det. jag lämnade mitt betyg på mammas jobb för jag kunde inte ta hem det oskrynkligt. det resulterade i att hon köpte weeping willows nya skiva till mig, love and fear. den är bra. dessutom köpte hon prinsesstårta till mig. sen kom hon på att jag inte tycker om marsipan. fast det var värre förr. nu äter jag det om det är tårta. mandelmassa är inte heller gott men när det finns semlor så går det ner och är nästan gott. lite mandelmassa iallafall. snart får jag god mat, potatis grillat och tomatsallad. och sen blir det tårtkalas. det är bra. och gott. oh vad bra.


image12

sommarlov

bara så du vet så finns det inget bättre sätt att inleda sommarlovet än att hitta en sonic i bervlådan!

image11


galenskap

jag blir ju galen i magnus carlson. det är lite bra. fast jag vill ju köpa hans (deras) nya skiva, och jag vill inte slösa pengar. det är dåligt. det finns annat som är dåligt med. som att jag vaknade 10:15 idag. jag vill ju inte sova så länge. jag blir ju sterssade. lite iallafall. fast nu kan jag lyssna på hans röst hur mycket jag vill. det är bra. underbart. fantastiskt. nu orkar jag inte fler fina ord. men jag är glad. och det tänker jag fortsätta vara. det är ju skolavslutning idag. jag slipper dagny. hon är ju gammal och blåhårig. det är rätt. det är ju blått. snart ska jag till en kyrka. det måste NG gilla. synd att jag inte har några russin. men jag kan ju köpa till nästa termin. jag hörde en av dom säga att de3t skulle göra mig kristen. ha! jag kommer inte gå på det. inte nu iallafall.

det vore fint ifall jag hade fått ett fint mail av min faster. jag ska se efter nu. ja! det ska jag ju.

tomt var det. jag undrar ifall hon har fått det. hoppas. om hon blev glad iallafall.

det är nog lite för varmt ute. lite. fast jag ska duscha sen. snart. fast lite sol och frukost först. det blir så bra. ja det blir det. hoppas vi har god leverpastej.

nu måste jag göra något vettigt.

fast det är sol

sitter jag här. nu men inte snart, för snart ska jag ut i solen och läsa i en bok. det heter "min mosters migrän eller hur jag blev kvinna" och är dansk, feministisk och trevlig. jag tycker om den. fast den är tjock, och det är svårt att läsa och sola om man inte har en stol. det finns stolar men jag vill ligga på en skön filt vi har. det passar bättre att sitta på kvällen. eller sent på eftermiddagen. nu är det ju kväll. men inte är det kallt eller osoloigt. nej det är varmt och fint väder.

jag fikade med elias idag. han gjorde mig visst på bra humör. safthumör. så sen drack jag lite aprikos och hallaonsaft och ser ljust på sommaren. imorron är det skolavslutning, jag ska tvätta min röda klänning, och en lila tröja. jag ska dock inte ha dom tillsammans. nej, det skulle vara fult och det tycker jag inte om. det går runt en massa meningar in mitt huvud och allt känns så bra. jag har till och med skrivit ett långt fint mail (med stora bokstäver i början av meningarna) till min faster i en stad kängre norr ut. jag borde hälsa på henne i sommar. ja det ska jag ju. jag kan åka tåg eller buss ensam här om jag klarade det med sälskap i italien. fast det är lite dyrt här. men det är jag värd. jag har ju ganska fina betyg. jag skickade med några myspace länkar. hon är över 50 och ganska gammaldags men jag tror att hon uppskattar det. jag sa en gång att jag skulle skicka sånna till henne.

jag är ju hungrig. mamma kommer snart, om två gånger tjugo minuter. det är bra.

närsta vecka tänker jag gå på skolavslutningar, och äta mat hos mormor, bada med. inte hos henne utan på badhuset. jag har ju trots allt två biljetter dit och jag har ont i mitt knä. det börjar gå över nu men är det inte bra att simma för lederna? dessutom blir man brun i vattnet. det gillar jag.  nu måste jag läsa i min bok. annars kreverar jag!

"snart är det lov" eller "maskrossäsongen är snart slut!"

image10

RSS 2.0